THE MAKERS OUT – BLOODLINES / HOPE

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
 

Scott Bell is een Amerikaanse componist, muziekproducer en singer-songwriter uit Tulsa, Oklahoma die ook nog eens als bekend fotograaf door het leven gaat. Hij was in het verleden ook al op podia te bewonderen als openingsact voor o.a. de Amerikaanse dance- en elektro-artieste Julianna Barwick en de Ijslandse postrockgroep ‘Sigur Rós’. Daarnaast was hij ook de stuwende kracht achter de ontwikkeling van het ‘Guthrie Green’-gemeenschapspark in Tulsa waar vele openluchtconcerten werden gegeven die hij eveneens mee organiseerde.

Als muzikant en multi-instrumentalist heeft hij zijn schouders nu gezet onder een project dat hij ‘The Makers Out’ noemt en waarmee hij een eerste album heeft opgenomen en uitgebracht onder de titel “Bloodlines / Hope”. Hij componeerde daarvoor elf soundscapes/nummers die hij in de studio opnam met de hulp van enkele bevriende instrumentalisten zoals bassisten Aaron Boehler en Matt Maxwell, gitaristen Chris Combs en Kendal Osborne, pianisten David Broome en John Fullbright van ‘Turnpike Troubadours’ en drummer Jake Lynn en pedal steelgitarist Roger Ray, beiden leden van de formatie ‘Jason Boland & The Stragglers’. De vaak uitzonderlijk mooie harmony vocals worden ingezongen door Sarah Maud, Liz Coffman, Jillian Rutherford en Jesse Aycock.

Twee van deze elf als sfeervolle soundscapes opgevatte tracks hebben we hier toegevoerd op video met eerst de melodieuze single “Emerald Fireflies”, gevolgd door het prachtige nummer “Religion”. Komende van achter de podia van andere artiesten naar de rol van centrale frontman weet Scott Bell natuurlijk als geen ander hoe je de muziekliefhebber bij het nekvel moet grijpen om het daarna niet meer los te laten. Hij doet dat dan ook majestueus in nummers als de tweede single “Holy Water”, “Hallelujah”, het duet “Stillborn” dat hij samen zingt met singer-songwriter Libby DeCamp uit Detroit, Michigan, het melodieuze en filmische instrumentale nummer “Blood” en de epische albumtiteltrack “Bloodlines / Hope”. Ook de albumafsluiter “Five Hundred Million Pounds Of Memory” mag er wat ons betreft best wel bij horen.

(valsam)

 


 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: THE MAKERS OUT
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.